24 April 2015

Powerjobsøgerne kommer til Frederiksberg

Skrevet af Charlotte Basie, Oprettet i PowerNews

Netværket Powerjobsøgerne åbner afdeling på Frederiksberg til maj og har i den forbindelse indgået en spændende og innovativ aftale med Frederiksberg Kommune.

Powerjobsøgerne kommer til Frederiksberg

Sådan så det ud, da Powerjobsøgerne flyttede ind på Højnæsvej i Rødovre i august 2014. Direktør for Rødovre Centrum, Jesper Andreassen, kom forbi for at se til de nye indflyttere på de 250 kvadratmeter kontorlokaler, som RC har sponsoreret for Powerjobsøgerne. Borgmester Erik Nielsen var også mødt op til indvielsen og gav det nye hold Powerjobsøgere et par gode ord med på vejen.

Snart kan ledige borgere fra Frederiksberg og omegn se frem til et ordentligt skud jobsøgningsglæde. I hvert fald hvis det står til netværksorganisationen Powerjobsøgerne og kommunens jobcenter. Til maj åbner nemlig en afdeling af Powerjobsøgerne på en endnu ukendt Frederiksberg-adresse.

Der vil være tale om et frivilligt tilbud til de jobsøgende. I det hele taget bygger Powerjobsøgerne deres arbejde og netværksmøder op over temaerne frivillighed, positivitet og styrket personlig indsigt. Desuden tager afdelingerne kontakt til de lokale virksomheder og tilbyder dem at sende jobopslag ud i netværket. Man arbejder herefter på at finde så mange ansøgere som muligt til de givne stillinger.

Innovativt samarbejde

Det er lidt af et pionerarbejde, som Powerjobsøgerne og Frederiksberg Kommune skal i gang med. Powerjobsøgerne stiller op med et gennemafprøvet koncept, der skal styrke de ledige borgere i deres jobsøgning og give dem et professionelt netværk, men rammerne bliver vide og formen eksperimenterende. Det handler om løbende at afprøve, hvad der virker lige nu og her, for de mennesker, der kommer til at investere deres tid og kompetencer to dage om ugen for at blive en del af netværket.

Laura Lindahl (LA), der er formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Frederiksberg Kommune, siger om samarbejdet:
”Der bliver tale om et samskabelses-projekt hvor Powerjobsøgernes metoder og kommunens ønsker om øget kvalitet for de ledige borgere skal finde et fælles fodslag. Det er et spændende og nyskabende samarbejde, der også vil inddrage medlemmer af Powerjobsøgernes nye afdeling i udviklingen af tilbuddet.”

Bevar glæden ved jobsøgning

Det konkrete mål for samarbejdet er, at omkring 50 procent af de nye medlemmer kommer i beskæftigelse inden for et halvt år. Men både Frederiksberg Kommune og Powerjobsøgerne understreger, at mennesker ikke kun bør gøres op i tal, og at målet i lige så høj grad er at give de nye powerjobsøgere mod og gøre vejen til jobbet positiv og givende.

Malene Gregaard Wilsly, der er Powerjobsøgernes sekretariatschef, motivator og opfinder, ser frem til at trække i arbejdstøjet sammen med den nye samarbejdspartner.
”Det er spændende at samarbejde med så stor en kommune, og hos Powerjobsøgerne er vi især glade for jobcentrets åbenhed overfor frivilligheden i konceptet. Det er vigtigt med et positivt tilbud til de jobsøgende, så de får den bedst mulige ledighedsperiode og bevarer glæden og troen på, at det nok skal lykkes at få det job,” siger hun.

Ny afdeling søger husly

I sekretariatet for Powerjobsøgernes Landsorganisation bliver der i øjeblikket arbejdet på højtryk for at finde lokaler til den nye afdeling. For at medlemmerne skal bevare følelsen af at gå på arbejde, søger Powerjobsøgerne sponsorer, der vil stille lokaler til rådighed to dage om ugen ude i virksomhederne.

Det vil også hjælpe med til at rodfæste netværket i lokalsamfundet, og det er et vigtigt succeskriterium, at flere og flere får øje på, hvordan Powerjobsøgerne arbejder, pointerer Malene Gregaard Wilsly.

  • Skrevet af: Charlotte Basie