26 april 2022

Ledigheden er lav, men Powerjobsøgerne kæmper videre for alle jobsøgere

Oprettet i PowerNews

Lørdag den 23. april vandt stifteren af Powerjobsøgerne, Malene Gregaard Wilsly, publikumsprisen til awardshowet Årets Optimister 2021. Priser hylder Malenes ukuelige optimisme – men også Powerjobsøgernes fortsatte arbejde. For selvom ledigheden er lav, så er der stadig jobsøgere at kæmpe for.

 

I 2010 stiftede Malene Gregaard Wilsly det gratis jobsøgningsnetværk, Powerjobsøgerne. Malene var selv jobsøgende og savnede et netværk af andre jobsøgere, som hun kunne sparre med. Konceptet udviklede sig i årene siden, og er nu blevet et landsdækkende netværk med 9 afdelinger og hundredvis af jobsøgere.

Malenes mod og tro på fremtiden gennemsyrer konceptet. Og de var begge med til at sikre hende publikumsprisen til dette års Årets Optimister awardshow.

”Jeg er som en tumling,” sagde Malene stolt i sin takketale. ”Når jeg falder ned, rejser jeg mig igen. Og jeg er faldet mange gange.”

Lige netop det er én af de pointer, som Malene - sammen med sit team af optimistiske kolleger – søger at lære videre til de jobsøgende.

”Ledigheden er lige nu rekordlav,” fortalte Malene i sin tale. ”Derfor er det for mange ekstra tabubelagt at være jobsøgende. For hvis der er så mange jobs at få, hvorfor kan jeg så ikke få et?”

Den lave ledighed kommer dog ikke til at betyde et stop for Powerjobsøgerne og deres arbejde.

”De jobsøgere, vi ser lige nu, har nogle helt bestemte udfordringer,” fortæller Malene. ”De kan, af den ene eller den anden grund, ikke sælge sig selv. Og de har ikke de store ressourcer til at bakke dem op. Måske de har et fysisk eller mentalt handicap. Måske de er jobsøgende for første gang i 25 år. Måske de er nyuddannede. Eller af anden etnisk herkomst. Derfor har den gruppe jobsøgere, vi ser lige nu, endnu mere brug for netværk, fællesskab og inspiration.”

Anbefalingen fra Malene er derfor klar. Det er ikke tid til at hvile på laurbærbladene. Faktisk præcis det modsatte. Vi skal kæmpe videre. Vi skal kæmpe endnu hårdere for de jobsøgere, som stadig ikke har landet jobbet. De skal også opleve optimisme i deres jobsøgning. De skal føle, at de ikke bliver glemt eller tabt, bare fordi de måske kræver en smule ekstra arbejde.

Derfor skal der ikke skaleres tilbage på beskæftigelsesindsatsen endnu. Nok nærmere det modsatte. For hvis dagens jobsøgende skal have en chance for også at komme i job, så kræver det en ekstra indsats fra alle, ikke kun Powerjobsøgerne.

At vinde publikumsprisen til Årets Optimister showet har kun betydet én ting for Malene. Fornyet optimisme og troen på, at vi kan blive ved med at skabe muligheder for alle jobsøgere i landet, uagtet deres alder, faglighed eller baggrund. For trods lav ledighed, så er de stadig derude. De jobsøgere, som ikke kommer videre selv. Som har brug for en ekstra hånd. En hånd, de kan få hos Powerjobsøgerne.

1650792892212