04 maj 2015

Fed Fest For Fyrede - bevar den for fremtiden

Skrevet af Charlotte Basie, Oprettet i PowerNews

Sæsonens Fest For Fyrede er løbet af stablen - igen med succes. Gæsterne var mange, men ikke helt så mange som til den sidste ’fest’. Positivt at et opsving er på vej, siger sponsor, men opfordrer arrangørerne til at holde liv i messen også i bedre tider.

Masser af stemning, masser af forhåbningsfulde gæster og masser af foredrag med konstruktive vinkler på den jobsøgning, som de mange deltagere nu har foran sig. Mandag den 27. april var dagen, hvor årets første Fest For Fyrede i Falconer Salen på Frederiksberg blev afholdt.

Omkring 1.500 ledige var mødt op til en messe med rådgivning, foredrag og muligheder for at engagere sig i et af de fire jobsøgningsnetværk, der, med Jobindex som sponsor, er arrangører af den tilbagevendende event.

’Færre gæster betyder færre ledige’

”I september 2014 fik vi den hidtil største tilslutning med omkring 2000 gæster. Det var et brag af en fest, hvor vi fyldte Falconer Salen op,” fortæller Kaare Danielsen, manden bag Jobindex, som er sponsor for festen. Han og de fire netværk; Powerjobsøgerne, Senior Erhverv, Get Ahead og Aktive Ingeniører, har netop holdt status efter, at de sidste gæster er gået, og der er lukket og slukket i salen. Og de er glade og tilfredse.

”Igen i år gik det rigtig godt, og der var stor interesse for hvert eneste af dagens foredrag, selvom vi ikke fyldte salen helt denne gang,” siger han.

Faktisk har Kaare Danielsen svært ved at finde noget som helst at beklage sig over – selv de cirka 500 færre gæster til årets arrangement, mener han, er udtryk for en positiv udvikling. Danielsen betragter de færre gæster som et tegn på, at der er kommet færre ledige.

Tal årsag til forsigtig optimisme

Og statistikkerne vidner da også om, at ledigheden endelig er begyndt at falde igen, lige så stille og roligt.

• Således var beskæftigelsen for lønmodtagere i februar 2015 på sit højeste siden september 2009.
• Faktisk var der i februar i år 53.400 flere personer i beskæftigelse som lønmodtagere, end det var tilfældet i april 2013, hvor ledigheden toppede.
• Det svarer til et fald i ledigheden på 0,4 procentpoint siden 2013.

Kilde: Danmarks statistik

Men selvom det en gang i fremtiden måtte blive vanskeligt at samle et stort antal ledige til den festlige begivenhed, opfordrer Kaare Danielsen til, at arrangørerne holder liv i messen, der i 2014 vandt Frederiksberg Kommunes beskæftigelsespris.

”Jobindex er rigtig glade for at være med til det her arrangement, fordi vi kan se, hvor meget det betyder for de mange deltagere. Jeg håber på, at vi kan holde fast i traditionen, selvom der er et opsving på vej. Jeg mener, at vi har bygget noget op, der er værd at bevare,” afslutter han. 

 

Powerjobsøgere - godt gået!

I Powerjobsøgernes Landsorganisation er sekretariatschef Malene Gregaard Wilsly også godt tilfreds med en velafviklet jobsøgningsmesse, hvor Powerjobsøgerne præsenterede sig flot og fik masser af ros. Det betyder særligt meget, fordi det er Powerjobsøgerne, der har opfundet konceptet bag Fest For Fyrede tilbage i 2010, hvor det til at begynde med gik under navnet Peptalk Dag.

”Der var rigtig mange, der kom om eftermiddagen og fortalte, at eventen havde været til stor inspiration for dem. Der var også mange, der viste interesse for at blive medlemmer af vores netværk, og det er vi altid glade for og stolte af,” siger Malene Gregaard Wilsly.

En af de ting, hun glæder sig over denne gang, er, at CV-rådgivningen, der har en fast plads på listen over tilbud på messen, fungerede bedre, end den tidligere har gjort. Og så er hun taknemmelig for det store arbejde, som de frivillige Powerjobsøgere har lagt i arrangementet:

”Jeg vil gerne sige tak til Powerjobsøgerne for den kæmpe indsats I har gjort, både for et fantastisk scene-show og for, at dagen gled på bedste vis. Jeg håber, I nyder resultatet. Det lykkedes os at nå ud til folk i salen, og det var fedt at mærke den respons, det gav bagefter!” 

  • Skrevet af: Charlotte Basie