23 marts 2020

Fællesskabet for jobsøgere består trods isolation!

Oprettet i PowerNews

Fællesskabet for jobsøgere består trods isolation!

Powerjobsøgerne har lavet et gratis Live program for alle jobsøgere alle ugens hverdage!

 

Hvordan undgår vi ensomhed og isolation i den nye verdenssituation, som Covid-19 har sat os i? Dette spørgsmål stillede Powerjobsøgerne, landets største jobsøgningsnetværk, sig selv efter de måtte lukke de fysiske afdelinger ned. Fokuseret på inspiration, motivation og fællesskab, fik de i løbet af to dage, etableret et digitalt fællesskab. Der kommer flere og flere fyringer og nyledige. De skal have et fællesskab og hjælp fra starten, så de ikke ender i et sort hul, med fare for ledighedsstress og depression. Det har vi nu skabt!

 

Som jobsøgende er en af de største udfordringer isolation. Man sidder derhjemme og har svært ved at finde hoved og hale i alle de ting - der forventes af en i ledighedsperioden. Man får afslag på afslag uden nogen begrundelse, og det hele kan hurtigt begynde at føles sort. Nu er situationen anderledes, der er nemlig ingen krav – men fremtiden er endnu mere uvis end før.

Powerjobsøgerne har siden 2010 givet jobsøgende et fællesskab, hvor man kan dele de gode historier og få sparring i jobsøgningen. På denne måde mindsker vi den isolation, som jobsøgende hurtigt kan føle.

Men hvad nu, hvor Covid-19 gør fysiske fællesskaber umulige? Skal de jobsøgende så nu igen sidde alene med deres bekymringer og frustrationer?

”Selvfølgelig skal de ikke det,” siger Malene Gregaard Wilsly, stifter af Powerjobsøgerne. ”Vi har i længere tid talt om at udvikle et digitalt netværk – så i sidste uge, var vi simpelthen bare der, hvor tale måtte blive til handling. Vi vil forhindre at ledige mister motivationen fra start - vi er så heldige, at vi har et stærkt og stort netværk af professionelle oplægsholdere, hvor de fleste vil bidrage til den gode sag, med et oplæg eller et såkaldt Powerboost fra morgenstunden” fortsætter Malene ”Det benytter vi os af nu, hvor vi i fællesskab hjælper”.

”Heldigvis findes der mange digitale løsninger, som kan sikre, at jobsøgning ikke igen bliver en en-mandssport,” forklarer Powerjobsøgernes marketingassistent Maja Budahl. ”Vi har derfor lavet et remote program for vores medlemmer, med Facebook live, således at vi stadig kan bevare fællesskabet, bare hjemme i vores egne stuer – det skal tilføjes at alle jobsøgere er velkomne - og det er ganske gratis”.

”Vi skal sprede jobsøgningsglæde og ikke virus,” siger Malene med et skævt smil. ”Og jobsøgningsglæde kommer af fællesskab, sparring og interaktion med andre mennesker. Det har altid været vores fokus, og det bliver det ved med at være – også i Corona-tider.”

”Vi stopper ikke med at skabe positive og konstruktive fællesskaber,” siger Anja Kofoed, facillitator hos Powerjobsøgerne. ”Vi finder bare nye måneder at gøre det på.”

Powerjobsøgernes digitale program – bliver lavet fra uge til uge – sådan at vi hele tiden har en finger på pulsen i forhold til de aktuelle forhold og bliver løbende opdateret på hjemmesiden.

Se LIVE programmet her